lørdag 12. oktober 2013

Ole Peter Wilhelm Pettersen Alting


Min oldefar Ole Peter Wilhelm Pettersen Alting var en arbeidsom mann. Han har jobbet med mange forskjellige håndverksyrker. Blant annet har han jobbet som stenarbeider i perioden han bodde på jekten "Maagen" i Sauherad sammen med foreldrene, kona Anna Kristine og deres to barn. Anna drev forresten med handel, husstell og litt betleri :-)

Ole Peter ble som tidligere nevnt enkemann i -42 og var i en lang periode alene. Han fant seg dog en kjæreste som het Maren. Og jeg har fått inntrykk av at de hadde det bra sammen. Ole Peter var en lokal smed og altmuligmann i Bjørkedalen.

Maren og Ole Peter

Av en slektning har jeg fått tak i bilde av Ole Peter og kjæresten, Maren. Bildet viser en godt voksen Ole Peter med kjæresten Maren, og de ser da ganske fornøyde ut spør du meg.

Mamma har også fortalt at hun og Ole Peter tok toget fra Bjørkedalen tidlig en morgen til Porsgrunn etter at mamma besøkte han når hun var liten. Grunnen til det var at mamma hadde hjemlengsel. Han leverte henne på døra hjemme og sa, med en bestemt stemme at "jentungene bare griner og vil hjem". Ha ha, herlig :-)

Ta en titt på dette også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...