tirsdag 8. mars 2011

Alting slekten

Utdrag fra Anaden aars beretning om Fantefolket av Eilert Sundt
En stor del av slekten min er av reisende. Min mormor stammer fra Alting folket. Det var i utgangspunktet en hollender ved navn Jan "Hollender"Pietersen Pollepel som kom til Norge på midten av 1700 tallet. Han giftet seg med Tonje fra Valle i Froland. Deres sønn Ole Jansen Alting er stamfar på min mormors side.
 Historien til dette folket er veldig interessant. Det å være reisende på denne tiden bøy på store utfordringer. Det som var vanlig for reisende var at de fikk mange barn noe som gjorde at slekten ble veldig stor. Jeg har lest Fantebaad av Eilert Sundt som fulgte disse reisende familiene. I hans berettninger har jeg funnet svar på mange av de spørsmålene jeg hadde. Det er ikke lett å spore disse familiene, siden de til enhver tid var på reise. Store deler av min slekt holdt til i Telemark. Og Drangedal var en sentral plass. Jeg har funnet familien min på 7 forskjellige plasser i løpet av en liten periode. De var også endel i båt. Om det er flere av dere som er interessert i å lese om fantefortegnelsen finnes den hos Nasjonalbiblioteket.

1 kommentar:

  1. Hei. Mitt navn er Vegar Bryntesen.
    Har nettopp startet med slekts forskning. Så fant jeg navnet ditt på et forum der du letet etter en Otto Haug 3.desember 1866. Jeg har ikke mere opplysninger om han, men han var min tippoldefar på mors side. Hans far het Gunnerius Hansen 24.mars 1821. Min oldefar het Oskar Adolf Haug 13.juli 1901 gift med Harriet Martine Håkonsen. Sønnen dems Sverre Haug er min bestefar. Hvis dette stemmer korekt så er du min 4 menning. Hvis dette stemmer hadde det da vært mulig og få opplysninger ned til deg fra Otto Haug. Hvis du hadde hatt muligheten til og svare så er jeg og få tak i på bee_me_86@hotmail.com Mvh Vegar Bryntesen

    SvarSlett

Ta en titt på dette også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...