onsdag 15. juni 2011

Min oldefar Sigfred Arnoldus Waage

Sigfred i millitære


Min farfars far, Sigfred Arnoldus Waage f. 18 juni 1894 i Bodø. Sønn av Fredrik Johan Vaagø og Marie Sofie Pedersdatter var som tidligere nevnt en av 9 brødre. Etter at Fredrik Johan døde i 1903, ble Marie Sofie alene med fire små. Sigfred som var nest eldst jobbet en stund som kokk i Bodø. Akkurat hvor er jeg usikker på. I allefall så var Sigfred rundt 1910 på vei til Haugesund. Så langt kom han ikke. Han strandet opp i Strinda på Ranheim i Sør-Trøndelag. Der traff han min oldemor Margot Johanne Jakobsen, datter av Anton Jakobsen. De giftet seg 27. juni 1915 på Ranheim. De fikk fem barn hvorav ei jente døde bare 11 måneder gammel. Sigfred jobbet på Ranheim Papirfabrikk sammen med svigerfaren sin Anton. Sigfred var veldig aktiv innen fotball, og var trener for Ranheim Fotball lag i noen år. Sigfred begynte å interessere seg for homeopati og stiftet bekjentskap med en homeopat i Oslo. Etterhvert flyttet de til Skien hvor han praktiserte. Hans svigerfar Anton mente at dette var ren "trolldom" og hadde ikke tro på det han drev med.
Men etterhvert ble han mer og mer oppmerksom på homeopatiens virkning og godtok til slutt Sigfred`s valg av yrke. Sigfred var en dyktig homeopat og hadde en som het Robert Scott-Nilsen i lære. Robert Scott-Nilsen fikk en gang bihulebetennelse som legene ikke klarte å hjelpe han med. Sigfred derimot ordnet det hele med homeopati. Robert Scott-Nilsen fikk øynene opp for faget og studerte det nøye. Jeg har forresten selv fått behandling av Robert Scott-Nilsen har jeg blitt fortalt av mine foreldre. Artig. Når min oldefar lå på det siste, spurte han Robert Scott-Nilsen om han kunne videreføre hans praksis. Det var et stort valg og ta, siden han var teknisk utdannet ble det ikke noe av. Jeg kan huske at min oldemor hadde homeopatmedisiner mot alt og var aldri syk. Artig å tenke på at Sigfred var en av 7 homeopater i Norske Homeopaters Landsforbund i 1939. Og var han var både foregangsperson og pioner innen dette feltet av medisinhistorien :-))
Margot Johanne og Sigfred Arnoldus

2 kommentarer:

  1. Det er helbredere i slekten din,det er stas å vite -)

    SvarSlett
  2. Min far var halvbror til Robert og ble behandlet av ham på 1960-70. Jeg lurer på om du har mere opplysninger om Robert, takknemlig for alle opplysninger da jeg driver litt slektshistorie. Tar imot svar på mail sigurdhemkor@yahoo.no.

    SvarSlett

Ta en titt på dette også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...