lørdag 26. mars 2011

Tippoldefar Anton Jakobsen

Tenkte jeg skulle fortelle litt om min tippoldafar Anton Jakobsen. Han var født 9. januar 1873 i Vågå. Når han var 16 år flyttet han til Strinda i Sør-Trøndelag. Han jobbet på Ranheim Papirfabrikk. Bedriften ble grunnlagt i 1882 av brukseier Lauritz Jenssen under navnet Ranheim Cellulosefabrik. Fabrikken åpnet i 1884
Anton jobbet der på dagen og gikk på skole på kvelden. Arbeidsdagen startet  kl 06:00 og var ikke over før kl 18:00.
 Etter dette gikk han på skole. Og når vi tar i betrakning at det var over 2 timers gange frem og tilbake til jobben, skjønner vi at dette var tungt.

lørdag 19. mars 2011

Min syberreise til Australia, del 2



 
  Jeg fikk en mail fra ei dame i Stavanger som hadde blitt kontaktet av sitt søskenbarn som bor i Australia. Søskenbarnet hennes fortalte at det var en med navn Christian Fredrik Waage som hadde sendt henne et brev hvor det stod at hennes far hadde mange slektninger i Norge.

søndag 13. mars 2011

Årsmøte DIS-Buskerud 2011


Minner om årsmøtet i DIS-Buskerud i morgen mandag 14. mars 2011 kl. 18.30 på Sanden Hotell i Hokksund.
Etter årsmøtet blir det foredrag:
- Christoffer Bye presenterer sin nye bok "Mitt barndomsrike" - om livet rundt papirindustrien på Geithus
- Hvordan søke på www.familysearch.org v/Hilde Wedde
Besøk til DIS-Buskeruds nettside for agenda og mer info.

Tilbakemeldinger fra Australia


For en tid tilbake annonserte jeg i forskjellige nettbaserte aviser i området rundt Tasmania i Australia for å høre om noen kjente til slektningene mine der nede. Og det må jeg si at folk er utrolig hjelpsomme! Det har poppet inn mailer i innboksen min fra Australiere som har hjulpet meg med mange spørsmål.

tirsdag 8. mars 2011

Alting slekten

Utdrag fra Anaden aars beretning om Fantefolket av Eilert Sundt
En stor del av slekten min er av reisende. Min mormor stammer fra Alting folket. Det var i utgangspunktet en hollender ved navn Jan "Hollender"Pietersen Pollepel som kom til Norge på midten av 1700 tallet. Han giftet seg med Tonje fra Valle i Froland. Deres sønn Ole Jansen Alting er stamfar på min mormors side.

torsdag 3. mars 2011

Stavanger byarkiv


Heisan.

Jeg hadde en gåte å løse. Min tippoldemor giftet seg på nytt i 1909 etter at min tippoldefar døde i 1903. Hun satt igjen med fire barn. Min oldefar Sigfred Arnoldus og tre andre brødre. To av dem vet jeg flyttet til Stavanger, men hvor det ble av tippoldemor og den yngste broren har vært en gåte.

Ta en titt på dette også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...